Dad's Hat Rye 70cl 45% (Pennsylvania)
The Classic Dad's Hat Rye: kruiden en warmte
Kruiden met de zoetheid van Vermout
Dad's Hat is in 2010 gecreëerd door Herman Mihalich, als eerbetoon aan zijn vader, die dol was op rogge en hoeden. Dad's Hat-whisky’s worden ambachtelijk en in kleine batches gemaakt.
De verhoudingen zijn 80% rogge, 5% gemoute rogge en 15% gemoute gerst.
Herman gebruikt enkel granen die lokaal in Pennsylvania verbouwd worden om alzo de 200 jaar oude "Rye Spirits"-traditie in de Verenigde Staten nieuw leven in te blazen. Niet meer en niet minder: draag de vlag van Pennsylvania hoog.
Een andere zeldzaamheid in België is deze versie van Dad's Hat Rye, afgewerkt in een vermoutvat.
Vermout is een versterkte wijn. Er zijn twee hoofdsoorten: de "Sweet" voor het Italiaanse type en de "Dry" voor het Franse type. In dit geval was de vermout een ….. Amerikaanse Vya Sweet.
Deze zeer jonge Rye zal 6 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten doorbrengen voordat hij een paar maanden (3 tot 6) in vermoutvaten heeft gerijpt.
In de neus stuiten we op de gedroogde vruchten, niet zonder de vanille en een beetje kruiden te vergeten. In de mond maakt het fruit echter plaats voor kruiden en is het droger, met meer peperige en geroosterde tonen van eikenhout.
Voor de goede orde, Vya Vermouth werd opgericht in de VS in de jaren 90. Oprichter Andrew Quady heeft een achtergrond als chemicus. Hij werd geïnspireerd door een van zijn restaurantvrienden en vond in zijn archief aantekeningen van een conferentie over vermout die hij had bijgewoond in ... 1972. Daarna bestudeerde hij de verschillende planten (lavendel, gentiaan, ...) en kwam bij de lancering terecht van zijn eerste vermout in 1999.
Geen klantenbeoordelingen op het moment.
The Classic Dad's Hat Rye: kruiden en warmte
Gelimiteerde editie van 100% gemoute rogge
Een Rye Whisky met tonen van rood fruit